7/05/2009

Κομμωτήρια……ή στρατόπεδα συγκέντρωσης?


Μεγάλο το μαρτύριο που τραβάω κάθε φορά που πρέπει να πάω σε κομμωτήριο…..!

Θα μου πεις τώρα… «πρέπει ?γιατί πρέπει δηλαδή?» Τι να πω κι εγώ….πρέπει γιατί δεν ανήκω στη κατηγορία γυναικών που πάνε 2-3 φορές τη βδομάδα, ούτε στη κατηγορία που θέλουν να πάνε τόσες φορές αλλά τα οικονομικά τους το απαγορεύουν, αλλά ούτε και στη κατηγορία που θα αφήσουν το μαλλί άβαφο (μετά από κάποια ηλικία), ούτε βέβαια ακούρευτο σαν το πρόβατο της φωτογραφίας!!!!

Είμαι δηλαδή κάπου στο μέσο. Τρεις με τέσσερεις φορές το χρόνο για τα απαραίτητα!

Αλλά κι αυτά τα απαραίτητα….στο λαιμό μου κάθονται!

Υποτίθεται πως κλείνεις ραντεβού……τρίχες !(ταμάμ στην περίπτωσή μας)

Έχεις κλείσει για τις 10.00 πχ, πας κανένα δεκάλεπτο νωρίτερα τουλάχιστον ….. έτσι είναι το σωστό, με αποτέλεσμα να σου «μιλήσουν» κατά τις 10.15 ….. αν τους αρέσει η φάτσα σου δηλαδή!

- Τι θα κάνουμε? Ρωτάει ο νεαρός με το μαλλί χρωματολόγιο…..

- Ανταύγειες….λες εσύ λίγο τρομαγμένη από το ουράνιο τόξο που κατοικεί μονίμως στο κεφάλι του…..

- Ανταύγειες? Χωρίς να αλλάξουμε τη βάση? Κοιτώντας την κουρούπα σου με μια αηδία να το πω…λύπη να το πω…..

- Ναι, χωρίς …..λες εσύ και ρίχνεις ένα βλέμμα που λέει «κάτσε καλά γιατί θα στα δώσω να τα φας»……

- Περάστε……καθίστε εδώ……..

- Ευχαριστώ ….ψελλίζεις και πάνω που νόμισες ότι συμφιλιωθήκατε τέλος πάντων…… απλώνει με νευρικές κινήσεις ένα πλαστικό μανδύα (όχι αυτόν με τα χεράκια πίσω….αυτός είναι για άλλες περιπτώσεις) και προσπαθώντας να τον κλείσει γύρω από το λαιμό σου….αρχίζεις να σκέφτεσαι μήπως τελικά κάπου τον ξέρεις…..κάπου έχετε βριστεί…σε κανένα φανάρι….του έχεις πάρεις τη σειρά στην τράπεζα….κάτι βρε αδελφέ να δικαιολογήσεις το μένος που έχει σφίγγοντας τόοοσο που λίγο ακόμα…θα καταλήξεις σε οφθαλμίατρο….!

- Θα πιείτε κάτι….ρωτάει ?

- Και να θέλω μπορώ?…..απαντάς στα πνιχτά !

- Αχ! Χαχαχαχαχαχα καλέ πολύ σας το έσφιξα …..!

- Εντάξει είναι τώρα….ευχαριστώ! απαντάς με όση ανάσα πρόλαβες να πάρεις τελευταία στιγμή…..! Κι έρχεται η ώρα της αρμόδιας……

- Ανταύγειες είπατε εεε?

- Μάλιστα…..στο χρώμα των προηγούμενων…..

- Α, τώρα είναι στη μόδα πιο έντονες! Δεν θέλετε να αλλάξουμε λίγο?

- Όχι…..ας αφήσουμε τις αλλαγές καλύτερα…..τα καθιερωμένα!

- Μα θα σας πήγαιναν πολύ……! Μια δυο πινελιές….κούκλα θα σας έκαναν!

- Όχι, όχι…..συνεχίζεις εσύ με περισσότερη σιγουριά στη φωνή σου για να το κόψει επιτέλους το παραμύθι….λες και θα σου έκοβαν χρόνια ή κιλά οι πολύχρωμες ανταύγειες …..!

- Καλώς….αρχίζουμε…..1

- Ουφ, επιτέλους λες εσύ που η ώρα έχει πάει 10.30 με τις μαλακίες…..

Αφού έχει περάσει καμιά ώρα περίπου…..έχεις και μακρύ μαλλί γμτ σου….κι αφού έχει διακόψει τη βαφή πάνω από 5 φορές με τηλέφωνα….συμβουλές στους δίπλα…..τουαλλέτα….κλπ κλπ …σε τελειώνει…! Κάτσε τώρα και περίμενε τουλάχιστον κανένα μισάωρο…..για να αρχίσει να ξεβγάζει σιγά σιγά…..!


- Τάκη……κοίτα λίγο την κυρία……τα πίσω πρώτα…..έγιναν? Στο λουτήρα….!

Πας στο λουτήρα….σου τραβάει ο Τάκης τα αλουμινόχαρτα λες και ήταν κολλημένα πάνω σου με κόλλα……σε ξεβγάζει με κρύο νερό λίγο εκεί πίσω….(έτσι πρέπει για τις βαφές)…και σου λέει ….Έτοιμη είστε…!

-Ορίστε?.....σηκώνεσαι να ξαναπάς στη θέση σου και στάζουν τα νερά αφού η πετσέτα που σου έβαλε δεν αρκεί…..! Αφού αυτό επαναληφθεί 3-4 φορές ακόμα μέχρι να λουστείς κανονικά ……έρχεται η ώρα της κρίσης…..! Ποιας κρίσης? Της κρίσης που παθαίνει η κομμώτρια αυτή τη φορά που της λες ότι δεν θέλεις μάσκα…..ούτε θεραπεία…..ούτε θα κάνεις χτένισμα…μόνο στέγνωμα!

Και σε εκδικείται γι αυτό….τραβώντας σου τα μαλλιά για να τα ξεμπερδέψει….αλλά μάλλον να στα ξεπαστρέψει προσπαθεί…και μαζί μ αυτά και το κεφάλι σου ολόκληρο που σε έπιασε πάλι η ρημάδα η ημικρανία κι άντε να σ’ αφήσει. Μέχρι που μου τη βαράει και παίρνω τη βούρτσα μόνη μου, αφού έχει γυαλίσει το μάτι μου βέβαια και δε σηκώνω κουβέντα…..και πάω για ταμείο…έτσι με το μαλλί να στάζει και να στάζει και το μάτι μου αίμα…από τα νεύρα μου….και ακούω και το συγκλονιστικό….90€…..κι ποιος είδε το θεό και δεν τον φοβήθηκε!!!!!!

Ακατάλληλον προς αναμετάδοση το τι ακολούθησε……συγχυσμένη, με πονοκέφαλο, με λιγότερα μαλλιά και λιγότερα λεφτά ….φεύγεις έξαλλη και δεν ξαναπατάς ποτέ!

Και για να μην παρεξηγηθώ….. δεν είναι όλα τα κομμωτήρια έτσι….όχι….υπάρχουν και χειρότερα….όπως υπάρχουν και καλύτερα!



6 Χάπια:

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Πρωτιαααααααααα........
Για αυτο τρελλη μου τα κανεις ολα μονη σου......και γω χτες πασαλλειψα ολο το μπανιο με βαφες....και κατεληξα να κανω φασινα...
Ας σοβαρευτω....ναι συμβαινει και ολο αυτο που ειπες αλλα συνηθως στα φιρματα στουντιος....(στουντιος εεεε...μοντερνα στοπα)....
Στα συνοικιακα ειναι πιο απλα τα πραγματα και προσιτα..πιστευω.....
Καλη βδομαδα να εχουμε...

korinoskilo είπε...

ελα να σου βαλω και το αστερακι στο μαλλι ( αντι στο πετο) οπως το βαζαν στους εβραιους:ρρρρρ

εχω παει και εγω σε τετοιο και δεν ξαναπηγα φυσικα...

ειναι πολυ συμαντικο για μενα το πρωτο να σε παρει στην ωρα σου ακριβως!!!
εχω χασει πολλες ωρες σε κομμωτηρια

ευτυχως εχω βρει το καταλληλο ...
οπως τα περιγραφεις... ακριβως το αντιθετο :Ρ




φιλια

Savvina είπε...

Καλησπέρα τρελή.
Επειδή είμαι κομμώτρια και μπορώ να σε καταλάβω θα σου πώ κάποια πραγματάκια.
Το σημαντικότερο όταν κάποια κυρία κλείνει ραντεβού είναι να την εξυπηρετείς στην ώρα της.Και για την πελάτισσα είναι καλό αυτό, γιατί έχει κανονίσει τις δουλειές της και δεν μπορεί να κάτσει ώρες στο κομμωτήριο, αλλά και για μένα είναι καλό.Όταν όμως το προηγούμενο ραντεβού μου έχει αργήσει ή έχει έρθει κάποια άλλη κυρία ξώφαλτση και με παρακαλάει να την εξυπηρετήσω τότε το πρόγραμμά μου πάει όλο πίσω και έχω καθυστερήσεις στα υπόλοιπα ραντεβού.
Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που χαζεύουν και πιάνουν την κουβέντα κάποιοι κομμωτές και δεν υπολογίζουν σωστά την ώρα που πρέπει να τελειώσουν για να πάρουν το επόμενο ραντεβού.
Όσον αφορά για την διαμάχη που είχες με την κομμώτρια για το χρώμα είναι συνηθισμένο.Και εγώ προτείνω μια αλλαγή στις πελάτισσές μου με ευγενικό τρόπο όμως για να μην βαριούνται το χρώμα τους και ανάλογα με την μόδα που επικρατεί στα χρώματα.Εάν όμως η ίδια δεν θέλει δεν το συνεχίζω και της κάνω αυτό που κάνει πάντα.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον πελάτη είναι πιο σημαντικός.Αυτός ο άνθρωπος σου προσφέρει το ψωμί σου και θα του μιλάς με αγένεια? Αίσχος. Ή θα του κάνεις ζημιά στα μαλλιά του πονώντας τον.Ακόμη χειρότερο.
Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και δεν λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο.Είμαι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη ακόμη και στην πιο παράξενη πελάτισσα,ακόμη και να μην είμαι καλά ψυχολογικά ή να είμαι άρρωστη.Γιατί σέβομαι τον καθένα που έρχεται στο κομμωτήριο που δουλεύω και πληρώνει για την υπηρεσία που του προσφέρω και που με αυτά τα λεφτά πληρώνομαι και εγώ.
Ποτέ δεν έχω αφήσει πελάτισσα στην μέση είτε για να μιλήσω στο τηλέφωνο(που για να με πάρουν θα πρέπει να είναι κάτι πολύ σοβαρό,διαφορετικά μου στέλνουν μήνυμα και το βλέπω όταν έχω κενό),είτε για να πάω τουαλέτα(έχει τύχει να θέλω να πάω και να μην μπορώ από την πολύ δουλειά και να πάω μετά από 1-2 ώρες), είτε για να πιώ νερό που το έχω ανάγκη(και σε αυτή την περίπτωση περιμένω ένα μικρό κενό όποτε έχω 1-2 ώρες μετά), είτε για να δώσω συμβουλές στους υπόλοιπους πελάτες(αυτό μπορώ να το κάνω και να δουλεύω παράλληλα,με το στόμα μιλάω άλλωστε και όχι με τα χέρια).Το θεωρώ αγένεια ως προς τον πελάτη που εξυπηρετώ εκείνη την ώρα να κάνω κάτι τέτοιο.
Και όσον αφορά την τιμή..σε σκίσανε.Άκου 90 ευρω.Με αυτά τα λεφτά σε εμάς κάνεις ανταύγιες,κούρεμα,χτένισμα και μανικιούρ και θα σου δώσουμε και 2 ευρω ρέστα.
Πιστεύω ότι τα συνοικιακά κομμωτήρια όχι μόνο είναι πιο φθηνά απλά προσέχουν και τον πελάτη πολύ περισσότερο για να του ξαναέρθει και για να φέρει και άλλους μαζί του.Γιατί θα έχει μείνει ευχαριστημένος και από την δουλειά αλλά και από την συμπεριφορά του κομμωτή.
Συγνώμη για το τεράστιο σχολιό μου αλλά δεν γινόταν να στα πώ περιληπτικός όλα αυτά.
Καλό σου βράδυ.

Η τρελή είπε...

Αντιγόνη μου, κι εγώ κάποτε που απλώς τα έβαφα τόκανα μόνη μου....!
Ή το καλύτερο....μαζευόμασταν πολλές τρελές μαζί και βάφαμε η μια την άλλη....μιλάμε για πολύ γέλιο!
Φιλιά πολλά!

Ελενάκι μου σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ήμουν....χαχαχαχαχαχαχα
Φιλί

Σαββίνα μου, καλώς όρισες.
Συγνώμη που σε έβαλα στην διαδικασία να απολογηθείς για τον κλάδο σου, αλλά δεν είχα καμμία τέτοια πρόθεση ειλικρινά!
Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν κάποιοι που "λερώνουν" το επάγγελμα! Απλώς να σου πω πως συμφωνώ σε όλα όσα είπες και να ξέρεις ότι το κείμενο ήταν καθαρά σουρεαλιστικό και ίσως υπερβολικό γιατί σκοπό είχε τη σάτιρα κι όχι την καταγραφή αυτής καθ εαυτής της πραγματικότητας! Όχι πως δεν μου έχει συμβεί.....αλλά δεν συμβαίνει συχνά! Έκανα κι εγώ τις επιλογές μου!
Σ ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις, αλλά να ξέρεις ότι εδώ γράφουμε....τρέλλες!
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Σου στέλνω την καλημέρα μου και καλή βδομάδα!

DaisyCrazy είπε...

αχαχαχαχαχα τόση ταλαιπωρία και στα παίρνουν κι από πάνω κανονικά!

έριξα πολύ γέλιο πάντως γιατί μου θύμισε τις δικές μου εξορμήσεις στα κομμωτήρια κάθε 3-4μηνό..

Ανώνυμος είπε...

TΡΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ,ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΝΑ ΦΥΓΩ!ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ
ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!