7/24/2009

Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά!


Παρ’ όλο που δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες…..πιστεύω πολύ στην τύχη! Κάποια περιστατικά στη ζωή μου μ’ έχουν πείσει πως υπάρχει…..! Γιατί πίσω από κάθε τέτοιο περιστατικό, υπάρχει ένα άτυχο ή κακό γεγονός που αν δεν είχε συμβεί όμως δεν θα είχα ανακαλύψει πόσο τυχερή είμαι!

Στα 4 μου χρόνια ήμουν παχύσαρκο παιδί…αυτό όμως μου έσωσε τη ζωή όταν με χτύπησε ένα αυτοκίνητο…..και λόγω του σχήματος «μπάλας» που είχα …χαχαχαχαχαχα……. έκανα ένα …… μπόινγκ…. κι αντί να με πατήσουν οι ρόδες του….βρέθηκα πάνω στο καπώ του κι έκανα βόλτα για 300 μέτρα περίπου! Εγώ γλύτωσα με μώλωπες…..μη ρωτάτε τι έπαθε το αυτοκίνητο!!!!!

Στα 22 μου χρόνια…….μετά από μεγάλη σκέψη… έκανα απόπειρα….όχι αυτοκτονίας καλέ…..είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος……απόπειρα να παραιτηθώ από τη δουλειά μου…λόγω δυσβάσταχτης απόστασης! Έπρεπε να ξυπνώ κάθε μέρα στις 05.15πμ…..για να χτυπήσω κάρτα στις 07.00πμ….και το νωρίτερο που έφτανα σπίτι καθημερινά χωρίς υπερωρίες….ήταν 18.00μμ. όταν λοιπόν πήγα στον διευθυντή μου και του ανακοίνωσα την απόφαση…..μου είπε: «Αν είχες αυτοκίνητο, θα έμενες?» «Ναι» , είπα εγώ για να δείξω ότι δεν έχω πρόβλημα με τη δουλειά, αλλά με την απόσταση που ήταν η αλήθεια….και τότε που λέει το κουφό: «Εντάξη, αύριο θα πας με τον Κο Τάδε στην εφορία σου για την μεταβίβαση….»…...Ζντόινγκ! Κι έτσι βρέθηκα με ένα fiesta, λίγο σαράβαλο βέβαια γιατί αυτό ήταν κάτι σαν την «πουτάνα» της εταιρείας….την έπαιρναν όλοι…….αλλά…….μια χαρά γιατί το μόνο που πλήρωσα ήταν τα έξοδα μεταβίβασης! Και κάποια ρεκτιφιέ…και κάποια λάστιχα…τέλος πάντων…λίγα !

Ήταν το δεύτερο αυτοκίνητό μου, το πρώτο ένα ρενώ 5 , μια κούκλα, είχε γίνει παλιοσίδερα όταν ένας παπάρας φορτηγατζής διέσχισε την Κηφισιάς με κόκκινο κι εγώ τη γλύτωσα και πάλι με μια θλάση και μια ρήξη μεσοσπονδύλιων! Πταισματάκια δηλαδή! Και το καλύτερο? Όταν μετά από 2 χρόνια παραιτήθηκα πια από την εταιρεία για να κάνω τη δική μου δουλειά….πήγα να παραδώσω το fiesta…ως όφειλε κάθε τίμιο κορίτσι….και μου είπαν …δεν πειράζει …κράτα το!

Χα, αυτό λοιπόν ήταν κι η μαγιά για το πρώτο καινούργιο αυτοκίνητο που αγόρασα, δίνοντας το fiesta για απόσυρση….600.000 δρχ. μου το πήραν….μεγάλη υπόθεση!

Στα 24 μου λοιπόν, είπα να κάνω τη δική μου προσπάθεια στον επαγγελματικό κόσμο….αλλά …….. κάτι στράβωσε πολύ γρήγορα….κι έτσι βρέθηκα πάλι προς αναζήτηση εξαρτώμενης σχέσης εργασίας. Πολύ γρήγορα…πάλι εντελώς τυχαία…..βρήκα μια δουλειά…..4 λεπτά από το σπίτι μου……χωρίς βέβαια να είναι η σούπερ ως αντικείμενο…αλλά λέω δε βαριέσαι….πάμε και βλέπουμε!

Αυτή ήταν κι η τυχερή μου μέρα……..! Δεν ξέρω για πόσο ακόμα δηλαδή θα λέω ότι στάθηκα και τότε τυχερή ….χαχαχαχαχαχαχαχα……. αλλά μάλλον κάπως έτσι είναι έως τώρα! Εκεί λοιπόν γνώρισα το έτερόν μου ήμισυ τον Bill….. που από τη πρώτη στιγμή έως και τώρα 17 χρόνια μετά……θέλω να πιστεύω πως η τύχη με βοήθησε να τον συναντήσω!

Τώρα βέβαια ξέρετε τι λένε: Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά…… αλλά η ατυχία όμως έχει μεγαλύτερη υπομονή!!!!!



23 Χάπια:

Ευρύνοος είπε...

Πάντα τύχη εύχομαι..

και όλα, γίνονται για κάποιο λόγο..

καλημέρα σας..

D.Angel είπε...

Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη!
θεωρώ πως τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Φιλιά πολλά

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Χαχα!!! Βλέπω πως έχεις μαγνητίσει την "τύχη" και την κρατάς καλά.
Συνέχισε να έχεις αυτή τη χαλαρή στάση απέναντι στη ζωή, ώστε να αντιλαμβάνεσαι τις ευκαιρίες ή να δημιουργείς νέες. Έτσι, η "τύχη" θα σου χτυπάει την πόρτα συνέχεια... επειδή, εμείς δημιουργούμε την τύχη μας!
Να είσαι καλά τρελή!
Χαίρομαι που βρεθήκαμε.

korinoskilo είπε...

και εγω πιστευω οτι ολα γινοντε για καποιο λογο .... οταν μας αρεσει κατι το λεμε τυχη .. οταν δεν μας αρεσει ατυχια.... το θεμα ειναι μεσα απο την ,,ατυχια,, να βρησκουμε τα τυχερα ;)


φιλια

TzinaVarotsi είπε...

Πιστεύω στο ρητό "τίποτα δεν γίνεται τυχαία".....
Φιλιά :)

Η τρελή είπε...

Ευρύνοε, σ΄ευχαριστώ για την ευχή!


Αγγελική, και πως εξηγείς διάφορα που συμβαίνουν στη ζωή?

Βασιλική.
Καλώς όρισες σίγουρα οι επιλογές μας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την "τύχη" μας!

Λενάκι
όταν κλείνει μια πόρτα.....ανοίγει λέει ένα παράθυρο...! Αρκεί να μη φας την πόρτα κατάμουτρα κι αντί για το παράθυρο, βλέπεις...αστεράκια!
χαχαχαχαχαχαχαχ
Φιλιά πολλά

Η τρελή είπε...

Τζινάκι,
Κάπου πρέπει να ακουμπήσεις για να δώσεις τις ανάλογες εξηγήσεις!
Φιλιά, την καλησπέρα μου!

korinoskilo είπε...

γιατι συγνωμη ... ασχημα ειναι τα αστερακια ?.... και αμα εχει και πουλακια γυρω γυρω να κανουν τσιου τσιου ακομη καλυτερα:ρρρ

Η τρελή είπε...

Επίσης μαζί με πεταλούδες πράσινες, κίτρινες και κόκκινες......μια χαρά θα είναι!
χαχαχαχαχαχαχαχαχ
Φιλί μουρλοφιλενάδα!

Εφη είπε...

σου ευχομαι να εισαι παντα τυχερη στην ζωη σου.
εγω πιστευω ομως οτι η τυχη χτυπαει πολλες φορες την πορτα μας. απλαεμεις δεν την ανοιγουμε παντα και ετσι χανονται οι καλες ευκαιριες.
καλο σου βραδυ.

Δέσποινα είπε...

αχ που τέτοια τύχη!!!!

Η τρελή είπε...

΄Εφη
Σ ευχαριστώ, καλημέρα κι εσένα!Καλώς όρισες!


Δέσποινα,
Πρέπει να τη σπρώχνεις την άτιμη, να την προκαλείς για να σ επισκέπτεται που και που!
Καλώς την!

Global Greek είπε...

Καλημέρα τρελή,

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ πρώτον μην σε ματιάξουμε μεσω της μπλοκόσφαιρας γιατί ποτέ δεν ξέρεις!

Δεύτερον κι εγώ δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες αλλά πιστεύω οτι άν είμαστε σωστοί άνθρωποι, παρ'όλη τη λάσπη και τη μιζέρια γύρω μας, το καλό γυρίζει σε εμάς.

Τρίτον όλες οι ιστορίες και ταινίες περί Φύλακα Αγγελου ίσως να μην είναι προϊόν φαντασίας τελικά...

Πολύ μου άρεσε η ανάρτησή σου και γέλασα με την είκόνα εσύ μωρό να εξφεντονίζεσαι απο το αυτοκίνητο, χαχαχαχαχα:-)))
Την καλημέρα μου!

Giannis Ianossss είπε...

όταν ήσουνα μικρή .. ήσουνα και στρουμπουλή δηλαδή.
Δεν είναι θέμα τύχης .. απλή (_)_) φαρδεία ήταν :Ρ

Η τρελή είπε...

Global μου,
Τι γίνεται καλέ.....μήπως βρέχει?????
χαχαχαχαχααχ

Γιάννης,
Αν ήταν μόνο "εκεί" το φάρδος.....θάχα πρόβλημα! Ευ-τυχώς ήταν παντού!χαχαχαχαχαχα
Καλημέρες

Global Greek είπε...

χαχαχαχαχα, καλά μόλις ξύπνησα κι οταν κλικαρα "ανάρτηση" για το πρωτο μου σχολιο κι εξαφανιστηκε (τα κανεις απρούβ δεν το ειχα προσέξει) μπερδευτικα γι'αυτο σου ξαναέγραψα, αχαχαχαχαχαχα, παω να πιώ καφέ να ανοίξει το μάτι και το μυαλό :-)))

Miss Pink είπε...

επιτέλους και κάποιος που δεν καταριέται την "τύχη" του!!!
βαρέθηκα να ακούω γκρίνιες..
να διαβάζω μαύρα πράγματα..
μπράβο ρε κορίτσι..
πάντα τέτοια και καλύτερα..
ρισκάρεις στις ευκαιρίες που σου έρχονται..
είσαι την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση..
δεν ξέρω αν αυτό λέγεται τύχη
αλλά γενικά όσο θετική είσαι τόσο θα σου πηγαίνουν καλά :)
και μην υποτιμάς τις δυνάμεις σου ;)
είμαι σίγουρη πως δεν σου χαρήστηκαν όλα απο το πουθενά..
καααπου έβαλες και το χεράκι σου :)
φιλιααααα

Η τρελή είπε...

Global μου, δεν έχω aproove , προφανώς δεν είχες καλοξυπνήσει ακόμα, χαχαχαχαχαχ, δεν πειράζει όμως....καλημερούδια!

Η τρελή είπε...

Κατερινάκι μου, αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ.Πρέπει να βοηθάμε οι ίδιοι την " τύχη" μας ή όπως θέλει κανείς να το λέει!Και το κυριότερο....να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο, ούτε καλό ούτε κακό!
Τα φιλιά μου!

Maria είπε...

Τύχη υπάρχει μόνο στις συμπτώσεις... ωχ, τι είπα τώρα!!

Χάρηκα που σε βρήκα! -)

Η τρελή είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Καλώς την , καλώς την μεγάλη κουβέντα είπες τώρα marianefeli!

suncitizen είπε...

Χμμμ
από ό,τι κατάλαβα δηλαδή, δεν είσαι τυχερή , απλά εισαι τυχερή στην ατυχία σου...
Το καλύτερο είναι να περιορίζουμε όσο το δυνατό περισσότερο τον παράγοντα τύχη και να κάνουμε τη ζωή μας και τη δουλειά μας όσο μπορούμε πιο σωστά. Κι από κει και περα αν η "τύχη" μας επιφυλάσσει κάτι άλλο, ΟΚ.

Η τρελή είπε...

suncitizen
Έτσι είναι,ισορροπία φίλε μου,ισορροπία! Και λίγη τύχη χρειάζεται και "σωστές" επιλογές και ζυγισμένες αποφάσεις όσο καλύτερα μπορεί κανείς!
Σ ευχαριστώ που πέρασες!
Καλό βράδυ!